Hoe werkt het?/ Hoe wordt het gemaakt?

MONACOLINE K

Technisch gezien onderdrukt Monacoline K de werking van het enzym 3-hydroxy-3-methylglutaryl-co-enzym A reductase (HMG-CoA-reductase) dat de omzetting van HMG-co-enzym A tot mevalonzuur snel voort doet gaan en zo de snelheid bepaalt van de cholesterolsynthese in de lever. Door de remming van dit enzym is Monacoline K in staat om de cholesterol te beheersen.

image

PRODUCTIEPROCES

Hoe komt Arterin tot stand? Eerst en vooral worden rijstkorrels tot verzadiging geweekt in water, vervolgens gestoomd (gesteriliseerd) en geïnoculeerd met Monascus purpureus Went. Monascus purpureus is een gist die de rijstkorrel fermenteert gedurende verschillende weken op verschillende temperaturen bij voldoende luchtvochtigheid, waarbij de korrels regelmatig geschud worden zodat ze niet aan elkaar vastgroeien. Doordat de gist de rijstkorrel volledig doordringt, verkrijgt men een rode tot paarsrode rijstkorrel. Tijdens het productieproces wordt de productie van Monacoline K gevolgd. Wanneer de concentratie aan Monacoline K voldoende hoog is wordt de gist door verhitting gedood en gedroogd. Vervolgens wordt RGR gemalen en gesteriliseerd.


Hoe wordt cholesterol gemeten?

Meten is weten, en weten is al een stukje voorkomen. Het meten van de cholesterol gebeurt via een bloedafname, waarvoor je niet nuchter hoeft te zijn.

Meer weetjes over Arterin®
Omega Pharma Logo

Deze site wordt onderhouden door Omega Pharma Belgium nv die als enige verantwoordelijke is voor de inhoud. Deze inhoud van de site is bestemd voor bezoekers uit België en G.H. Luxemburg.

Copyright © 2019 • Wettelijke vermeldingen